RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Росія несподівано повернулася до "зернової угоди" після виходу з неї: подробиці

Країна-агресорка Росія відновила участь у чорноморській зерновій ініціативі після того, як демонстративно зупинила її нібито через обстріли російських кораблів поблизу окупованому Севастополя.

Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в Анкарі, передає агентство Bloomberg News.

За його словами, міністр оборони країни-терористки РФ Шойгу зателефонував главі турецького Міноборони і сказав, що російська сторона відновлює участь у "зерновій угоді".

Читайте також: Використовували надводний дрон: фото, відео та нові подробиці удару по кораблях у бухті Севастополя

І одразу після заяви Ергодана Міноборони Росії зробило відповідну публікацю про свою участь у "Чорноморській ініціативі", аргументуючи це "письмовими гарантіями" від України, яка нібито пообіцяла не використовувати зерновий коридор для ведення бойових дій проти РФ (варто зауважити, що Україна й до цих вигаданих "письмових гарантій" не порушувала умови зернової ініціативи).

"Російська Федерація вважає, що отримані гарантії наразі видаються достатніми та відновлює реалізацію угоди – Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продовольства з портів України ("Чорноморська ініціатива"), зупинену після "теракту" в Севастополі", - написали в пресслужбі міністерства оборони РФ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що після призупинення участі РФ у зерновій угоді ООН, Україна та Туреччина все одно узгодили рух суден у Чорному морі в рамках "зернової угоди", оскільки домовленість залишилася чинною.