RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

З краю оленярів: окупанти призначили нового "гауляйтера" Маріуполя

Російські окупанти змінили "гауляйтера" тимчасово захопленого Маріуполя. Ним "призначено" екс-мера Іркутська і Якутська і першого віце-прем'єра уряду Республіка Саха (Якутія) Дмитра Бердникова.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив радник мера портового міста Петро Андрющенко.

"Знайомтеся. Новий де-факто гауляйтер Маріуполя Бердников Дмитро. Росіянин з краю оленярів. Переведений з посади першого заступника глави уряду республіки Якутія. До цього був мером Іркутська та Якутська. Фінальний удар по угрупованню Сабліна/Іванова від фсбшників" каже він.

Андрющенко додав, що вже наступного тижня новий "гауляйтер" розпочне "чистки" у Маріуполі. З ним приїде заміна для колаборантів, які зрадили Україну заради "постів" в окупаційних "органах влади". Звільнення стане повним "сюрпризом" для колаборантів Маріуполя. Посад позбавлятимуться заступники та працівники середньої ланки окупаційної адміністрації.

Читайте також: СБУ розсекретила генерала РФ, відповідального за знищення Маріуполя: фото

"Новий господар Маріуполя Бердников прибуває зі своїми людьми на майже всі посади, і навіть зі своєю персональною охороною. Поки що за Іващенка збережуть функцію голови, що говорить, але від усіх процесів у місті, включаючи розкрадання металобрухту, він відсторонений вже", – зазначив Андрющенко.

За його словами, у 2019-му жителі Іркутська вимагали відставки Бердникова з посади мера, оскільки він знищував громадський транспорт, віджимав бізнеси і довів до того, що всі дороги були в суцільних ямах.

Як повідомляв "Апостроф", жителі Маріуполя, які через повномасштабну війну в Україні тимчасово проживають у Києві, тепер можуть проживати в столичній мережі хостелів "Київ житло" за пільговими умовами, а саме за знижкою від 25%.