RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Рада пропонує змінити закон про мобілізацію: що треба знати людям без досвіду служби

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає нововведення у сфері проходження військової служби.

Відповідний документ оприлюднено на офіційному сайті парламенту.

Зокрема, Кабінет міністрів зареєстрував законопроект №8169, яким пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення питань виконання військового обов'язку та проходження військової служби.

Читайте також: В Україні змінили правила мобілізації громадян: що потрібно знати

Автори документа ініціюють встановити обов'язкове випробування терміном до 6 місяців для громадян, яких вперше прийняли на службу на контрактній основі. Зміни, у разі ухвалення Радою законопроекту, стосуватимуться закону про військовий обов'язок та військову службу - Кабмін пропонує доповнити його новою статтею 24-1 "Випробовувальний термін при прийнятті на військову службу за контрактом".

"Для прийнятих на військову службу за контрактом громадян України з метою встановлення їх відповідності військовим посадам може встановлюватись випробувальний термін", - йдеться у проекті закону.

Подібний випробувальний термін може тривати від 1 до 6 місяців. Ті військовослужбовці, які успішно його пройшли, продовжують проходження військової служби за контрактом відповідно у ЗСУ чи інших військових формувань.

Наразі, як сказано на сайті Верховної Ради, законопроект №8169 направлений на розгляд профільного комітету та наданий нардепам для ознайомлення.

Раніше ми розповідали, що Рада ухвалила важливий закон щодо мобілізації та "броні" співробітників.