RU  UA

Яка ситуація в окупованому Херсоні зараз: свіжі дані

Російське окупаційне військо продовжує тероризувати українців на Херсонщині, а також посилено будує фортифікаційні споруди у три лінії.

Про ситуацію в Херсонській області розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань в етері Апостроф TV.

Ворог підсилює оборону

Російські окупанти готуються обороняти свої позиції в області від наступу ЗСУ, тому будують фортифікаційні споруди: першу на березі Дніпра, другу на відстані 10-15 км, а третю за 20 км від річки. Також вони копають окопи, бліндажі, окопують техніку.

Дивіться також: Доти та окопи до моря: з'явилися знімки позицій окупантів під Херсоном

Крім того, ворог стягує військову техніку в село Республіканець, щоб там організувати паромну переправу до Горностаївки, де знаходиться окупантська база.

Російський терор мешканців Херсонщини

Водночас росіяни не забувають тероризувати місцевих - вони продовжують депортацію.

"Окупанти також оглосили "евакуацію" – з Нової Каховки до 7 листопада, з Лепетихи і Горностаївки - до 10 листопада. З будинків на узбережжі Дніпра виселяють місцевих і заселяють туди окупантів, які перевдягаються в цивільне", - додав Хлань.

Також окупанти цілеспрямовано підривають лінії електропередач,залишаючи без світла, води й тепла мешканців 10 населених пунктів, зокрема Херсона й Берислава. Мета ворога - зробити життя на правобережжі зовсім нестерпним і змусити людей переселитися.

Щодо загрози підриву дамби Каховської ГЕС, унаслідок чого лівобережна частина Херсонщини опинилася б під водою, чи підриву ЗАЕС, то, на думку депутата, це лише нагнітання ситуації зі сторони окупантів.

Окупанти знищують екологію регіону

Російські окупанти постійно підривають усі плавзасоби на своєму шляху, через що у води Дніпра й приток потрапляють десятки тонн мастила й нафти, а це надзвичайно шкодить екології регіону.

Читайте також: На Херсонщині через окупантів може виникнути екологічна катастрофа: фото

До того ж шкідливі речовини можуть незабаром потрапити в Чорне море, якщо не нейтралізувати наслідки цих російських воєнних злочинів.

ЗСУ псують плани ворога

Українські війська регулярго знищують російські переправи на шлюзі ГЕС. Однак окупанти використовують ці факти для брехні й маніпуляцій, поширюючи фейки, що нібито ЗСУ можуть підірвати дамбу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ ліквідували величезну кількість росіян на Херсонщині.