RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

На Херсонщині через окупантів може виникнути екологічна катастрофа: фото

Російське окупаційно-терористичне військо провокує своїми діями екологічну катастрофу в Херсонській області, забруднюючи Дніпро й притоки тоннами мастила й палива.

Про це повідомив глава Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Окупанти підривають плавзасоби, судна біля пристаней і причалів Дніпра та його приток, унаслідок чого у воду потрапляють тонни шкідливих речовин, які течія несе до заповідної зони Національного природного парку "Нижньодніпровський".

Читайте також: Дії окупантів на ЗАЕС призвели до екологічної катастрофи: відео

Заповідна зона охороняється Рамсарською конвенцією про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення як середовища існування водоплавних птахів. У зв'язку з цим екологічна катастрофа на Херсонщині може мати міжнародні наслідки.

"За попередньою оцінкою, у воду потрапило до 10 тонн паливно-мастильних матеріалів. Це може призвести до знищення річкової флори та фауни, а також отруєння місцевості на десятки років. Надалі небезпечні речовини можуть потрапити й до Чорного моря", - наголосив Янушевич.

Щоб ліквідувати наслідки варварської поведінки російських окупантів потрібно якнайшвидше перекрити нафтові плями й зібрати їх, але Україна зараз не здатна це зробити, оскільки ворог не допускає до окупованих територій українських екологічних фахівців.

"Для фіксації цього жахливого екологічного злочину Херсонська ОВА звернулася до правоохоронних органів! Наш ворог - просто армія варварів, що може тільки нищити все довкола", - резюмував глава ОВА.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи справді російські окупанти можуть підірвати Каховську греблю.