RU  UA

Колаборантів уже немає: що зараз відбувається у Херсоні та області

У Херсонській області, де окупанти зазнають великих втрат, на лівому березі Дніпра війська агресора облаштовують укріплення та будують ешелоновану оборону.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Прямої інформації про це поки що немає, але існує ризик, що окупанти з цих позицій можуть обстрілювати Херсон та населені пункти на правому березі, щоб потім звинуватити у цьому ЗСУ, - зауважив він.

Читайте також: ЗСУ готові деокупувати Херсон: коли це станеться

Примітно, що попри ризик у Херсоні ще залишаються російські пропагандисти, хоча "уряд" Володимира Сальдо вже залишив місто.

Там зараз залишилися представники військової окупаційної адміністрації, "поліція", але колабораціоністського "уряду" у Херсоні вже немає, зазначив він.

Водночас окупанти продовжують залякувати населення у Бериславі, Каховці, Новій Каховці, змушуючи людей залишати свої будинки під виглядом "евакуації", а фактично депортації.

"У Херсоні всі, хто хотів виїхати, вже виїхали. Інші залишилися і чекають на прихід ЗСУ ", - підкреслив Юрій Соболевський, додавши, що Сили оборони не будуть ані знищувати Херсон, ані підривати дамбу Каховської ГЕС. "Все це провокації та пропаганда орків", - резюмував перший заступник голови Херсонської облради.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Херсонщині через окупантів може виникнути екологічна катастрофа.