RU  UA

Контрнаступ ЗСУ сповільнився: полковник назвав головні причини

Контрнаступ Збройних Сил України на основних напрямках, у тому числі за напрямом Сватового, сповільнився, оскільки для просування у прискореному темпі потрібна велика кількість боєприпасів для артилерійських систем.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов.

За його словами, фактором, який впливає на просування української армії, є російські "чмобікі", через які розташування окупантів є більш щільними. Тому ЗСУ діють за ситуацією, - зазначив він, пояснивши, що там, де можна провести наступ - проводяться відповідні дії, а де немає сенсу ризикувати особовим складом - війська зміцнюють позиції.

Читайте також: ЗСУ завдали десятки ударів по позиціях, складах та пунктах управління ворога

Окупанти повідомляють, що вони нібито просуваються до Білогорівки на Луганщині, але варто вкрай обережно сприймати все, про що говорить російське командування. "Дезінформація - це елемент російської тактики. Їм потрібно постійно показувати якийсь "результат" цілей вторгнення та "звільнення" територій так званих "ЛДНР", - підкреслив офіцер.

"Ситуація складна, бої продовжуються, але агресор так і не досягнув своїх цілей. У тому числі на території Луганської області, де низка населених пунктів контролюють ЗСУ ", - зазначив Владислав Селезньов.

Також він зауважив, що останніми днями окупанти активізувалися у напрямку Запоріжжя, біля Вугледара. Їм потрібно забезпечити логістику залізницею на тлі проблем з "Кримським мостом" і в цьому сенсі ворог поводиться підло і хитро, не варто думати, що росіяни проявлятимуть активність заради самої активності. "У їхніх діях проглядається конкретний розрахунок - покращити залізничну логістику на "сухопутному коридорі" між ОРДЛО та окупованим Кримом", - розповів полковник ЗСУ.

Крім того, вкрай сумнівно, що російська армія збирається з власної волі так залишити Херсон. "Занадто багато їх залишається ще на правому березі Дніпра, вони там займаються грабунком і перевозять награбоване на лівий берег. Але військову техніку та людей вони не вивозять, що означає, що вони готові триматися за позиції та вести оборону", - резюмував Владислав Селезньов.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", за час повномасштабної війни в Україні вже ліквідовано близько 77 170 військовослужбовців РФ .