RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Важливі не тільки вікна: як зберегти тепло в будинку - інструкція

Через повномасштабне російське вторгнення аналітики прогнозують важку зиму в України - про збереження тепла в домівках слід потурбуватися завчасно.

На що варто звернути увагу у першу чергу розповідає "Апостроф".

Перше, про що варто потурбуватися, це про утеплення вхідної зони оселі. Для цього бажано утеплити зовнішні стіни, будь-які щілини чи пустоти заповнити ущільнювачем, а також подбати про стан під'їздів у багатоквартирному будинку: зачиняти вхідні двері та двері тамбурів, перевірити вікна.

Читайте також: Як обігріти квартиру без електрики: найкращі лайфхаки

Вдома необхідно перевірити, наскільки раціонально працює радіатор. Рекомендується зробити перестановку меблів, якщо вони затуляють батареї та перешкоджають циркуляції теплого повітря у кімнаті. Окрім цього потрібно зняти декоративні панелі, якщо вони є та встановити фольгований екран, завдяки якому у кімнаті стане на пару градусів тепліше.

Через вікна також може виходити тепло, тому дуже старі вікна рекомендується замінити. А якщо такої можливості немає, потрібно перевірити їх на наявність щілин, встановити гумові ущільнювачі, проклеїти теплозберігаючою плівкою, а також закривати їх короткими шторами або жалюзями. Важливо, що довгі штори також не пропускають тепле повітря у кімнату.

Раніше ми писали, як зігрітися у квартирі з холодними батареями.