RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

ЗСУ за добу відбили 14 атак ворога на різних напрямках: зведення Генштабу

Збройні Сили України обороняють нашу країну від російського окупаційно-терористичного війська вже 259 діб.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на ранок 9 листопада повідомили в Генштабі ЗСУ.

Сили оборони України за минулу добу відбили атаки російських окупантів у районах 14 населених пунктів: Білогорівки і Новоселівського Луганської області та Бахмута, Бахмутського, Білогорівки, Веселого, Кліщіївки, Майорська, Новомихайлівки, Опитного, Павлівки, Первомайського, Соледара і Яковлівки на Донеччині.

Читайте також: Ворог намагається прорватися до Авдіївки: стали відомі подробиці

Водночас ворог не припиняє наступ на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, обстріли позицій ЗСУ на всій лінії фронту, будівництво фортифікаційних споруд, ведення повітряної розвідки, а також продовжує наносити удари по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

"Протягом минулої доби противник завдав 7 ракетних та 32 авіаційних удари, здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів російських окупантів зазнали райони понад 35 населених пунктів Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей", - уточнили в Генштабі.

Щодо ситуації на напрямках, то на Волинському та Поліському обстановка без суттєвих змін. Однак варто зауважити, що Білорусь досі підтримує країну-терористку Росію у її повномасштабній війні проти України, надаючи інфраструктуру, територію та повітряний простір для окупаційного війська.

Крім того, зараз у Білорусі триває формування російсько-білоруського угрупування військ.

"За попередньою інформацією, військовослужбовці 38-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади Збройних сил Республіки Білорусь у якості "братської" допомоги закупили для потреб особового складу 15-го мотострілецького полку 2-ї мотострілецької дивізії ЗС РФ до 100 комплектів індивідуальних аптечок, розвантажувальних жилетів та іншого екіпірування. У складі прикордонних військ РБ створюються підрозділи операторів ударних БпЛА", - додали в Генштабі.

Усередині країни білоруські правоохоронні органи посилили заходи з пошуку, виявлення та затримання громадян з проукраїнською позицією або тих, хто критикує владу чи так звану "спеціальну військову операцію".

Напрямки, на яких російські окупанти здійснювали обстріли:

  • на Сіверському напрямку – зі ствольної артилерії в районі населеного пункту Попівка Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Амбарне, Бударки, Вільхуватка, Гоптівка, Дворічна, Землянки, Мілове та Стариця Харківської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів у районах населених пунктів Берестове, Крохмальне і Чернещина Харківської області; Макіївка, Невське, Новоселівське, Площанка і Стельмахівка Луганської області та Терни і Ямполівка Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Залізне, Кліщіївка, Майорськ, Опитне, Північне та Соледар Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та всього спектру артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське, Нетайлове, Новомихайлівка, Опитне та Первомайське Донецької області;
  • на Новопавлівському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Велика Новосілка, Володимирівка, Времівка, Вугледар, Микільське, Нескучне, Павлівка, Пречистівка та Шевченко Донецької області;
  • на Запорізькому напрямку – з різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Степове та Чарівне Запорізької області.
  • На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони понад 30 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Ворог завдав авіаударів в районах населених пунктів Нова Кам’янка та Білогірка Херсонської області.

Також у Генштабі ЗСУ повідомили й про втрати російського окупаційно-терористичного війська: Сили оборони України уразили підрозділи ворога на тимчасово окупованій території Запорізької області, а також знищили 15 одиниць військової техніки різного типу, поранили та вбили до півтори сотні окупантів.

Разом з цим українська авіація за минулу добу завдала по ворогу 18 ударів: уражено 4 взводні опорні пункти, 10 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 4 позиції засобів протиповітряної оборони противника.

"За минулу добу Сили оборони України на різних напрямках збили 5 БпЛА "Ланцет" та 4 - "Орлан". А наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління та 4 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки окупантів", - резюмували в Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки в Росії залишилося сучасних ракет.