RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Стало відомо, скільки в Росії залишилося сучасних ракет

Країна-терористка Росія в повномасштабній війні проти України використала вже 80% своїх сучасних ракет. Тепер у неї залишилося близько 120 балістичних ракет для ОТРК "Іскандер".

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький для The Economist.

За його інформацією, у РФ зараз є лише 120 "Іскандерів" і близько 40 "Кинжалів. Однак уже незабаром російські окупанти отримають від Ірану нові балістичні ракети з високими швидкістю й точністю, які наразі українська система ППО не здатна збивати.

Читайте також: Краще "Іскандера": чим небезпечні іранські балістичні ракети

Наприклад, за жовтень росіяни випустили по Україні 25 "Іскандеріи" - з них ЗСУ збили три. І разом з цим варто зазначити, що ворог "заощадливо" використовував високоточні ракети через їхній дефіцит.

Зараз же країна-агресорка Росія може посилити ракетні атаки, оскільки купить в Ірану балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar.

У зв'язку з цим Україні терміново необхідна зброя, яка здатна боротися з балістичними ракетами, наприклад, американська система Patriot. Також ЗСУ потребують ракет великого радіусу дії, зокрема Atacms, щоб знищувати ворожі командні центри за сотні кілометрів від лінії фронту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, яким чином можна знищувати іранські балістичні ракети.