RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Це останній населений пункт: ЗСУ звільнили всю Миколаївську область

Українські сили оборони у четвер, 10 листопада, продовжують звільняти населені пункти на півдні країни, просуваючись у напрямку Херсона. Зокрема, вдалося встановити повний контроль над Миколаївською областю.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на повідомлення у мережі.

Читайте також: ЗСУ звільнили 41 населений пункт на Херсонському напрямку з 1 жовтня: Залужний про успіхи ЗСУ

Так, Збройним Силам вдалося повернути стратегічно важливе місто Снігурівка на Миколаївщині, за 56 кілометрів від Херсона.

Як розповів народний депутат Верховної Ради, полковник СБУ Роман Костенко, наразі відбувається зачистка населеного пункту.

"Зараз знаходжусь в центрі міста Снігурівка. Воно звільнене нашими Силами оборони, зараз проходить зачистка міста. Наші хлопці беруть його повністю під контроль. Це - останнє місто, що утримувалось противником і яке відноситься до Миколаївської області. Можемо сказати, що Миколаївська область повністю звільнена, а наші Сили оборони продовжують звільняти міста і селища Херсонської області", - зауважив він у Facebook.

Також у мережі з’явилися відео, як українські бійці встановлюють прапор України у деокупованому населеному пункті Чкалове на Херсонщині.

Також російські військові відступили з населеного пункту Миролюбівка в українському тилу.

Водночас, деякі телеграм-канали пишуть, що інформація про нібито звільнення усієї Миколаївської області не відповідає дійсності.

Офіційної інформації від Генштабу чи оперативного командування "Південь" ще немає.

Раніше ми публікували, які села на Півдні України звільнили українські військові від російських окупантів.