RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗСУ звільнили 41 населений пункт на Херсонському напрямку з 1 жовтня: Залужний про успіхи ЗСУ

Українські бійці продовжують демонструвати надзвичайні успіхи на Херсонському напрямку – за кожним відбитим населеним пунктом стоять колосальні зусилля ЗСУ, а з 1 жовтня було відновлено контроль України над 41 містом чи селом.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Telegram-каналі.

За його словами, від початку другого осіннього місяця українським бійцям вдалося просунутися вглиб Херсонщини на 36,5 км та відвоювати 1381 кв км території.

Читайте також: Відступ із Херсона: що відбувається в оточенні Путіна і чи може початися друга хвиля війни

"Тільки протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв км території. На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі - 157 кв км.", - підкреслив Головнокомандувач ЗСУ.

Він наголосив, що саме на Херсонському напрямку українські військові працювали над знищенням логістичних шляхів та систем забезпечення ворога військовою технікою, а також, над порушенням системи управління військами противника. Саме такі дії не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі.

"За кожним так званим "жестом доброї волі" противника стоять колосальні зусилля наших військ. Так само, як ворог відходив з Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсону - це результат наших активних дій", - пояснив Залужний.

Головнокомандувач також прокоментував інформацію щодо виведення російських окупаційних військ з Херсону. Він наголосив, що наразі цю інформацію неможливо підтвердити чи спростувати, натомість ЗСУ продовжує діяти згідно раніше створеного плану.

Раніше ми писали, чого чекати від росіян після виходу з Херсона.