RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Чи може стати відступ ворога від Херсона пасткою для ЗСУ: думка західних аналітиків

Російські війська йдуть з Херсона на лівий берег Дніпра через успішні дії ЗСУ, а не намагаючись таким чином упіймати підрозділи українських бійців у пастку.

Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни.

Експерти ISW стверджують, що український контрнаступ, який ЗСУ проводять із серпня на Херсонському напрямку, є скоординованою кампанією без великих наземних наступів, спрямованою на примус окупантів відійти за Дніпро.

Читайте також: Наступ на Херсон: чому Росія тягла з відходом і що кажуть українські бійці

Українські війська ведуть постійні атаки на мости через річку і завдають ударів по вузлах постачання та складів боєприпасів, поєднуючи їх з обережними та успішними наземними атаками по ключових точках, таких як Давидів Брід, що знизило чисельність та виснажило можливості російських військ на правому березі.

У той же час, виведення російських військ з правого берега Дніпра навряд чи є пасткою для заманювання ЗСУ у дорогий бій під Херсоном, - вважають аналітики ISW, відзначаючи, що спостерігається велика кількість ознак, що російські сили відводяться з правого берега, що несумісне з кампанією щодо введення в оману.


У той же час, як вважають експерти, російське командування спробує уповільнити наступ українських військ, а деякі сили можуть залишитися і в самому Херсоні, але це буде лише засобом для того, щоб встигнути вивести з міста якнайбільше підрозділів у доброму стані.

Нагадаємо, як писав "Апостроф", на тлі повідомлень про звільнення окупаційних військ з Херсона, росіяни почали окопуватися в безпосередній близькості до лінії фронту, у т.ч і на півночі Криму.