RU  UA

Наступ на Херсон: чому Росія тягла з відходом і що кажуть українські бійці

У середу, 9 листопада, стало відомо, що командування російської армії прийняло рішення відвести війська з Херсона за річку Дніпро. Тим часом стало відомо про те, яку тактику використовуватимуть ЗСУ під час заходу до Херсона.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів екс-нардеп низки скликань, колишній голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, а зараз – командир підрозділу "Бойове братство України" Павло Жебрівський.

За його словами, росіяни витримали до закінчення виборів до Конгресу США. Симптоматичним є те, що вчора закінчилися вибори, а сьогодні Суровікін заявляє Шойгу про звільнення.

Читайте також: Блискуча перемога ЗСУ: чого чекати від росіян після виходу з Херсона.

Він нагадав, що ЗСУ звільнили низку населених пунктів у Херсонській області, а у Снігурівці сусідньої Миколаївської області, яка також була під окупацією, з'явився український прапор.

"Пару днів буде на зачистку. Якщо ще зранку зі сторони Кривого Рогу наступали наші війська і були важкі бої і не так легко було в цій частині просування, то вже після обіду було повідомлення, що кацапи драпають. За великим рахунком іде наступ на Херсон і звільнення правобережної Херсонщини як зі сторони Миколаївської області через Снігурівку на Херсон, так і зі сторони Кривого Рогу", - заявив Жебрівський.

Говорячи про вибори до Конгресу США, він наголосив, що однією зі складових програми Байдена була допомога Україні та перемога української армії над рашистами.

"Фактично, це була причина, чому так довго тягнули і була так довго могилізація на Херсонщині – щоб дати шанс трампістам пройти до Конгресу, і вони сподіваються, що після цього допомога Україні буде або зменшена взагалі Україна не отримає жодного пенса", - наголосив Жебрівський.

Щодо тактики дій ЗСУ у великих містах, то тут не варто очікувати заходу танків, БМП та іншої бронетехніки до Херсона.

"Ми обходимо населені пункти, створюємо мішок, коли кацапи самі втікають і після цього заходять спеціальні підрозділи, які проводять цю зачистку. Зачистка буде проводитись кілька тижнів, а то й місяць", – резюмував Жебрівський.

Раніше "Апостроф" писав, чому Херсон настільки важливий для росіян.