RU  UA

Путіну пояснили, що в XXI столітті так не поводяться: експерт про повну ізоляцію Росії від усього світу

Повна ізоляція Росії, виключення з "Великої двадцятки" та Ради безпеки ООН, можливі виключно завдяки Збройним силам України. Кожна нова перемога ЗСУ різко знижує статус президента РФ Володимира Путіна.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог та публіцист Андрій Піонтковський.

Читайте також: Путін готовий віддати владу: кому вона перейде

Так він прокоментував те, чи реально викинути Росію з G20, саміт якого відбудеться 15-16 листопада. А також те, чи не краще було нікому не їхати на захід, адже президент Володимир Путін туди відправить міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

"Нехай вони між собою вже розуміються, кому там їхати чи ні. Але ж ми пам'ятаємо заяву Зеленського, що він братиме участь, тільки якщо там ні в якій якості не буде Путіна. Ця умова, поставлена Зеленським, виконана. І було б дуже ефектно, якби як переможець орди під Києвом, Харковом та Херсоном Зеленський приїхав би особисто на цей саміт", - зауважив він.

На думку експерта, особиста поїздка не стала б можливістю для Росії вирватися з міжнародної ізоляції та повернутися у велику геополітику. Адже Путін вже їздив на інші міжнародні заходи, де навіть його союзники відверто говорили про те, що не треба так поводитися.

"Він уже двічі їздив. У Самарканд на саміт ШОС, де його поставили на місце Моді і Сі, пояснивши йому, що в XXI столітті так не поводяться. Потім на саміті СНД його об стіл возили зовсім інші лідери, Рахмонов та Бердимухамедов – президенти Туркменії та Узбекистану. Вони відкритим текстом йому сказали: перестаньте поводитися з нами так, ніби ми все ще є вашими союзними республіками", - зазначив він.

Таким чином, виключити Росію з G20 та Радбезу ООН можуть лише чергові перемоги ЗСУ на полі бою, які з кожним разом негативно впливають на статус глави Кремля.

"Ми бачили репетицію великої капітуляції у виконанні двох олігофренів – Шойгу та Суровікіна. Може за тиждень побачимо таку ж у виконанні Путіна. До речі, із Суровікіним можуть вчинити так само, як і зі Стремоусовим. Це не перший генерал, якого вони змінюють. Все ж таки чекали, що Суровікін зараз переламає ситуацію, а його використовували як тампон, щоб вся вина за поразку під Херсоном була на ньому, а не на Путіні", - наголосив Андрій Піонтковський.

Нагадаємо, що на думку аналітиків, президент Росії Володимир Путін готовий передати владу і хоче запустити цей процес вже до кінця поточного року.