RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Зможуть контролювати дороги до Криму: ЗСУ про важливість деокупації Херсона

Звільнення Херсона дасть можливість Збройним силам України тримати під вогневим контролем три ключові траси. Зокрема, йдеться про дорогу в Крим, якою Росія постачає військові техніку та боєприпаси.

Про важливість деокупації Херсона розповів радник Міністерства оборони України Сергій Кузан, повідомляє Financial Times.

Читайте також: ЗСУ продовжують деокупацію півдня України: фото та мапа звільнених сіл

За його словами, також російські логістичні об’єкти та склади боєприпасів опиняться в зоні досяжності високоточних ракетних систем, якими володіє українська сторона.

"Це призведе до того, що три важливі дороги, які пролягають по сухопутному мосту, а також низка росйських логістичних об’єктів і складів боєприпасів опиняться в зоні досяжності високоточних ракетних систем, що постачаються з Заходу. Це створить загрозу для критично важливого маршруту постачання, який підживлює військові зусилля Росії з півострова", - зазначив він.

Таким чином, Херсонщина, як стратегічно важливий регіон з військової точки зору, дозволить Силам оборони України утримувати під вогневим контролем дороги в Крим.

Як повідомлялося, в Херсонській області російські окупанти почали масово відступати.