RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.70
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

21 травня

Всі новини

Окупанти зміцнюються на Запорізькому напрямку: зведення Генштабу за вечір 10 листопада

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на вечір 10 листопада. На двісті шістдесяту добу протистояння з ворогом українським військовим вдалося просунутися на Півдні та взяти під контроль 12 населених пунктів.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Читайте також: ЗСУ звільнили 41 населений пункт на Херсонському напрямку з 1 жовтня: Залужний про успіхи ЗСУ

"Протягом минулої доби, на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони України просунулись на 7 кілометрів та взяли під контроль 6 населених пунктів. Схожа ситуація і на напрямку Первомайське-Херсон, де наші війська теж взяли під контроль 6 населених пунктів", - зазначають у Генштабі.

Російські окупанти намагаються не допустити просування підрозділів українських військ, тому нарощують фортифікаційне обладнання позицій у Запорізькій області. Ще й намагаються залучити до інженерних робіт місцевих жителів.

Відомо, що з метою поповнення втрат живої та посилення угруповання окупантів на Херсонському напрямку, у Донецькій області проводять пошук та затримання військових, які відступили з Харківського напрямку. При цьому відправляють групи солдатів без теплих речей, екіпірування, засобів захисту та озброєння. Обіцяють оснастити на полі бою.

При цьому ворог прагне утримати захоплені території, стримує наступ ЗСУ на окремих напрямках. Також росіяни продовжують зміцнювати лінію оборони на лівому березі р. Дніпро.

За добу від російських ударів постраждали населені пункти Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької областей.

Також проводиться підготовка мобілізованих у військових навчальних закладах Росії. За наявними даними, очікується відправка в Україну чергової партії мобілізованих у другій декаді листопада зі Смоленська. Групу готували на базі військової академії ППО збройних сил РФ.

При цьому українська авіація завдала по ворогу вісім ударів, обстрілявши сім районів зосередження живої сили, озброєння, техніки, позицію засобів ППО. Завдяки артилерії було уражено пункт управління, вісім районів зосередження живої сили, озброєння та техніки, два склади боєприпасів, п'ять засобів ППО та інші важливі військові об’єкти росіян.

Нагадаємо, що 10 листопада ЗСУ продовжують звільняти населені пункти на півдні країни, просуваючись у напрямку Херсона. Зокрема, вдалося встановити повний контроль над Миколаївською областю.