RU  UA

Багато їх там ще бродить: як відбувалася "евакуація" росіян із Херсона

У Херсонській області, попри повідомлення російського військового командування про нібито організований відступ солдатів, може перебувати ще багато росіян.

Про це у коментарі Апостроф TV головний редактор Defense Express Олег Катков.

Читайте також: "Соромно бути росіянином, нас попустили українці": як у Росії відреагували на втечу з Херсона

За його словами, дуже велика частина російських військ знаходилась на правому березі Дніпра, щоб всім одночасно звідти зникнути. Є багато фотофактів та свідчень того, що росіяни перевдягались у цивільних. А це становить значну загрозу для місцевого населення.

"Велика загроза того, що певна частина угруповання, яке там знаходилось. Треба враховувати, як вони виходили - за рашистською пропагандою, там був організований відхід, але враховуючи реалії - не все там було ідеально. Скільки їх там по полях бродить, скільки будуть вилазити, ще у липні їх там знаходили", - зазначив експерт.

Окрім того, росіяни створили на окупованому плацдармі оборонні масиви з величезним мінуванням. Тому на українських саперів чекає масштабна робота з розмінування, яка точно не буде виконана за день-два.

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ, росіяни після відступу з Херсонщини удосконалюють фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра та на півночі тимчасово окупованої території АР Крим.