RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Як легко і швидко почистити мікрохвильову піч і позбутися запаху

Коли у вас довго немає електроенергії, то можна використати цей час з користю для електроприборів, наприклад, почистити їх.

"Апостроф" розповідає, як швидко й ефективно очистити від бруду й запаху мікрохвильовку.

Чистимо мікрохвильовку

Очищення зсередини

Для цього потрібно вичавити сік цитрусових (апельсин, лимон, лайм) у миску з водою та додати туди білий або яблучний оцет. Потім поставити миску в мікрохвильовку й нехай вона на високій потужності гріється там протягом кількох хвилин, доки вода не закипить.

Читайте також: Як швидко і легко відмити чайник для заварювання: корисні поради

Наступний крок - почекати 5 хвилин, аби мікрохвильовка охолонула. Важливо протягом цього часу не відкривати дверцята. І після цього достатньо протерти мікрохвильову піч зсередини насухо.

Очищення ззовні

Дверцята й бічні сторони мікрохвильовки теж можуть стати брудною плямою на кухні, яку хочеться ліквідувати. У цьому процесі допоможуть вода, харчова сода й оцет. Для слабких забруднень вистачить соди й вологої ганчірки, а для стійких варто додати ще й оцет.

Нейтралізуємо неприємний запах

Тривале використання мікрохвильовки призводить до появи неприємного запаху, але цю ситуацію легко виправити за допомогою харчової соди. Варто насипати в миску соду, поставити її в мікрохвильовку на ніч і щільно зачинити дверцята. Уже вранці весь неприємний запах вбереться в соду й зникне з печі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як вивести плями на м'яких меблях народними методами.