Лайм

Як вивести плями на м’яких меблях: народні лайфхаки, які варто знати

Не варто купувати дорогу побутову хімію

Кожна господиня прагне створити у своєму будинку затишок та підтримувати чистоту. Однак часом це буває зовсім нелегко, особливо це стосується тих сімей, де є маленькі діти та домашні улюбленці. І якщо ви вже знаєте, що робити, якщо розлили каву на килим, візьміть собі на замітку прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидко вивести плями з м'яких меблів. theLime докладніше розповідає про це.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких народних засобів можна позбутися плям на м'яких меблях?

1. Під час прибирання оббивку дивана або будь-яких інших м'яких меблів необхідно протирати чистою вовняною ганчіркою. Для цього розводимо в теплій воді будь-який синтетичний засіб для вовняних тканин, змочуємо в ньому ганчірку, добре віджимаємо і проходимося по поверхні.

Меблі з оксамитовим або плюшевим покриттям очищаємо змоченою у теплій воді та ретельно віджатою губкою. У жодному разі не тремо такі покриття жорсткими щітками. А ворсисті тканини протираємо сухою ганчіркою.

2. Якщо на м'яких меблях з'явилися жирні плями, їх можна видалити різними народними засобами:

- спиртовий розчин найбільш ощадливий, але ефективний спосіб видалити свіжу жирну пляму з оббивки дивана. Спирт розводимо із водою у співвідношенні 1:1. Змочуємо декілька ватних дисків і викладаємо на пляму на 5-10 хвилин. Потім акуратно цими ж дисками протираємо пляму;

- якщо пляма свіжа, витираємо місце забруднення паперовими рушниками для того, щоб увібрався жир. Потім посипаємо його тальком, кукурудзяним крохмалем, великою сіллю або харчовою содою, чекаємо 10-15 хвилин, потім видаляємо засіб сухою серветкою;

- ще один варіант змочуємо в бензині ватний диск і обробляємо пляму від країв до середини, залишаємо на кілька хвилин, а потім витираємо вологою чистою ганчіркою. З бензином слід бути обережним, оскільки він може зіпсувати деякі тканинні покриття;

- також можна змішати пральний порошок із бензином – до консистенції "кашки". Наносимо засіб на пляму, втираємо в тканину і залишаємо на ніч, вранці змиваємо губкою, змоченою у теплій воді.

Читайте також: Як почистити матрац від плям.

3. Плями від фарби допоможуть вивести розчинники. Спочатку на паперовий рушник наливаємо трохи гліцерину і промокуємо їм пляму. Залишки фарби видаляємо за допомогою ацетону або скипидару.

Свіжу пляму від масляної фарби з м'яких меблів можна вивести також ацетоном або скипидаром. Коли пляма досить розм'якшиться, залишки змиваємо бензином. Видалити застарілі плями зі світлих тканин можна, якщо добре протерти ганчіркою, змоченою в скипидарі.

4. Від застарілих плям можна позбутися, приготувавши простий засіб: 10 г бензину змішати з 1-2 г безбарвного мила. Наносимо на оббивку, залишаємо на 10-20 хвилин, потім змиваємо чистим авіаційним бензином.

5. Місця, що залисніли на м'яких меблях, добре очищують волога чиста тирса листяних порід дерев або підігріті висівки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності