RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Росіяни укріплюються на лівому березі Дніпра після втечі з Херсона: оновлені карти

Збройні Сили України змусили ворога відступати з правобережжя Херсонщини й вже дійшли до самого Херсона. У зв'язку з цим російське окупаційно-терористичне військо облаштовує оборонні позиції на лівому березі Дніпра. Водночас ведуться активні бойові дії і на сході країни, де ворог атакує безуспішно й з великими втратами.

Про це свідчать карти бойових дій в Україні станом на 12 листопада від Deep State та liveuamap.

Бойові дії в Україні

Сили оборони України за минулу добу визволили останній окупований населений пункт Миколаївської області й почали деокупацію правобережжя Херсонщини. Сили спеціальних операцій уже зайшли в Херсон, тоді як в інших населених пунктах регіону проводиться зачистка від залишків російського окупаційно-терористичного війська.

Читайте також: В окупантів - "ювілей": втрати в Україні досягли нової круглої цифри

На мапі видно, що основні сили ворога на Херсонщині зосереджені на лівому березі Дніпра поблизу Нової Каховки, Таврійська та Олешків.

Водночас загарбники не полишають безрезультативних спроб штурмувати українські позиції на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Захисники України лише за минулу добу відбили ворожі атаки в районах Новоселівське, М’ясожарівки, Макіївки і Білогорівки в Луганські області та Соледара, Бахмута, Красногорівки, Верхньокам'янського, Первомайського, Невельського, Мар’їнки і Павлівки Донецької області.

Крім того, українські підрозділи відбили наступ загарбників у урайонах населених пунктів Масютівка та Орлянка Харківської області.

Обстріли України та звільнені населені пункти

Окупаційно-терористичне військо РФ продовжує порушувати закони й звичаї ведення війни, обстрілюючи об'єкти критичної інфраструктури, житлові будинки, школи тощо. За минулу добу ворог завдав 4 ракетні, 23 авіаційні, понад 70 артилерійських ударів по України, зокрема, постраждали Харківська, Луганська, Донецька, Вінницька, Запорізька, Херсонська та Миколаївська області.

За інформацією від Генштабу ЗСУ, на Херсонському напрямку Сили оборони України вже звільнили Дудчани, П'ятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенку, Костромку, Краснолюбецьке, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне та Благодатне від ворожих військ.

В інших населених пунктах правобережжя Херсонщини проводяться стабілізаційні заходи й зачистка.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як виглядають зруйновані окупантами мости й переправи на Херсонщині.