RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Ворог намагається утримати частину Херсонщини та наступати на Донбасі: зведення Генштабу ЗСУ

262 доба повномасштабної російсько-української війни: Сили оборони України визволяють правобережжя Херсонщини й зайшли в Херсон, тоді як ворог укріплює оборону на лівому березі Дніпра й водночас наступає на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 12 листопада.

Оборона України

Українські військові зараз проводять стабілізаційні заходи на звільнених територіях Херсонської області.

Читайте також: Завтра росіяни тікатимуть з Запоріжжя, а післязавтра виженемо їх з Криму - радник МВС

Сили оборони України за минулу добу відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Масютівка та Орлянка Харківської області; Новоселівське, М’ясожарівка, Макіївка і Білогорівка на Луганщині та Соледар, Бахмут, Красногорівка, Верхньокам'янське, Первомайське, Невельське, Мар’їнка і Павлівка Донецької області.

Ворожі обстріли

Разом з атаками ворог не припиняє обстрілювати українські позиції, вести повітряну розвідку, завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення.

Лише за минулу добу російське окупаційно-терористичне військо завдало 4 ракетних і 23 авіаційні удари, здійснило понад 70 обстрілів з РСЗВ. Під ворожим вогнем опинилися 25 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Вінницької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на напрямках

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без змін. У Білорусі триває формування російсько-білоруського угруповання військ. Також зберігається загроза завдання загарбниками ракетних та авіаційних ударів.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Слобожанському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Бологівка, Вільхуватка, Красне, Огірцеве та Стариця Харківської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з танків та різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Білогорівка, Кислівка, Крохмальне, Макіївка, Невське, Новоселівське і Стельмахівка Луганської області; Берестове, Куп’янськ і Табаївка на Харківщині та Серебрянка і Терни Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку – з танків та всього спектру артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Верхньокам’янське, Залізне, Кліщіївка, Майорськ, Опитне, Соледар та Яковлівка Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Веселе, Водяне, Кам’янка, Костянтинівка, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське і Новомихайлівка на Донеччині;
  • на Новопавлівському напрямку – з танків та артилерії різних типів у районах населених пунктів Богоявленка, Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Нескучне, Павлівка та Пречистівка Донецької області;
  • на Запорізькому напрямку – з танків та всього спектру артилерії в районах населених пунктів Дорожнянка, Гуляйполе, Зелений Гай, Малинівка, Ольгівське, Степове, Чарівне, Червоне та Щербаки Запорізької області;
  • на Південнобузькому напрямку – з артилерії різних типів у районах населених пунктів Вищетарасівка Дніпропетровської області та Гаврилівка, Дудчани, Золота Балка, Михайлівка і Новоолександрівка на Херсонщині.

Воєнні злочини російських окупантів

На тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської та Запорізької областей російське окупаційне військо продовжує використовувати будівлі та територію релігійних організацій, закладів освіти і охорони здоров’я для розміщення окупантів, військової техніки та обладнання вогневих позицій мінометів і артилерії.

Втрати ворога

Сили оборони уразили район зосередження особового складу ворога, у результаті чого російські окупанти втратили пораненими понад 100 осіб. Також відпрацювала й українська авіація, завдавши по ворогу 16 ударів. Під удар потрапили 13 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 3 позиції зенітно-ракетних комплексів противника.

"За минулу добу наші воїни збили мінімум один ворожий БпЛА “Орлан”. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили 2 пункти управління, 9 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та 2 інші важливі військові об’єкти окупантів", - додали в Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що експерт розповів про майбутні бої на півдні України.