RU  UA

Як обмінюють полонених: відомий блогер розкрив секрети

Український блогер та журналіст Володимир Золкін розповів, що найкращим варіантом обміну для російських військовополонених в Україні є, коли їх міняють прямо на передовій. Якщо ж окупант потрапляє до офіційних списків у Росії, то російська сторона починає маніпулювати і тоді на повернення додому можна чекати дуже довго.

Про це він повідомив в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Ще 45 військовослужбовців повернулися з полону: фото та відео

"На передовій у військових є певні засоби комунікацій один з одним. І якщо наш боєць знає, що по ту сторону барикад є наші полонені, і він теж когось піймав, він одразу може вийти на зв'язок і там поміняти. І таких обмінів було дуже багато. Це просто найкращий варіант насправді, тому що ніхто нікуди не їде і це не піднімається на офіційні лінії", - зазначив журналіст, відомий своїми інтерв'ю з російськими військовополоненими.

За його словами, при потраплянні російського солдата в офіційні списки до Росії починаються торг та маніпуляції. Дружини українських військовослужбовців, які перебувають у полоні в окупантів, роблять своїм чоловікам "ведмежу послугу", коли звертаються до президента України або до уповноважених осіб із проханням повернути їх. Так вони стають ціннішими для Росії.

"Коли в Росії це вже офіційний обмінний фонд, вони їм маніпулюють. Офіційні обміни, наскільки мені відомо, це ті, про які говорить Росія. А Росія говорила про один лише, коли Пушилін (так званий "глава ДНР" Денис Пушилін - "Апостроф") заявив, що буде обмін, ще до обміну. От нещодавно, коли більше 100 людей обміняли. А так вони більше про це не говорили", – уточнив Золкін.

Він додав, що російська сторона не показує тих, хто повертається, оскільки заздалегідь ще не знають, кого вони вб'ють або посадять.

"Багато було епізодів, коли у нас в полоні людина є, ми знаємо, що ми її обміняли, а в Росії починають писати статті, що її вбили в українському полоні",- зазначив український блогер.

Як пояснює Золкін, саме тому дуже важливо журналістам перед обміном показати всіх російських військовополонених.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Кадировці не воюють, а росіяни дуже бояться чеченців - Володимир Золкін