RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Бійця, який повертався з фронту, вигнали до тамбуру через "поганий запах": деталі скандалу та реакція "Укрзалізниці"

Національний залізничний перевізник "Укрзалізниця" втрапив у скандал. Українського військового, який повертався з фронту, вигнали в тамбур через "поганий запах".

Про це йдеться на сторінці засновниці благодійного фонду "Країна нескорених" Любові Оліградської в Instagram.

Читайте також: Відкосити від армії за 65 тисяч гривень: в Україні прикрили нову схему

Зазначається, що про подію стало відомо від доньки військового, яка розповіла, що 11 листопада її батько, Віктор Якименко, повертався додому залізницею з Дніпра у Київ. Пасажири, які сиділи поруч у вагоні потяга "Інтерсіті", поскаржилися на "неприємний запах" від бійця і провідники попросили його їхати надалі в тамбурі, де той і пробув до кінця поїздки.

"Війна не пахне фіалками та люксовим парфумом, вона пахне потом, кров‘ю і смертю! Всі військові, які боронять нашу державу, роблять усе можливе і неможливе, щоб ніхто з нас не знав цього запаху! І це неприпустимо, щоб люди, які купили квиток, йшли спати в тамбур, а тим більше ті, які боронять нас з вами", - написала керівниця благодійного фонду.

В "Укрзалізниці" відреагували на інцидент в Instagram, що зазначивши, провідники "недостатньо чітко" відреагували на ситуацію та пообіцяли провести інструктаж своїм співробітникам на тему дбайливого ставлення до військовослужбовців.

"На дев’ятому році війни залізничники, які щодня перевозять захисників та їхніх родичів, поранених та біженців, не можуть дозволити будь-якого прояву неповаги на борту українських поїздів", - повідомили у компанії.

Також попросили громадян бути свідомими, адже в країні - війна.

"Звертаємось до пасажирів по терпіння та повагу: від наших захисників не завжди пахне лавандою, але від них пахне сміливістю так, що ворог тікає на інший берег Дніпра", - наголосили в Укрзалізниці.

Раніше ми повідомляли, що 14 листопада президент України Володимир Зеленський прибув Херсон, який днями деокупували українські військові.