RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Ліхтарик із туалетного паперу і не тільки: шість способів освітити кімнату без електрики

В Україні запровадили віялові й аварійні відключення електроенергії внаслідок російських терористичних ударів по критичній інфраструктурі. У зв'язку з цим люди активно шукають альтернативні джерела світла.

Про те, чим можна замінити свічки, розповіли в НВ.

  • Сонячні ліхтарі

Зазвичай такі ліхтарі є у власників приватних будинків. Їх можна занести в будинок, заклеїти датчик темною стрічкою (щоб він залишався ввімкненим). Вони здатні працювати кілька годин або більшу частину ночі.

Читайте також: Щоб не було пожежі: українцям розповіли, як правильно використати свічки

  • Світло в банці

Олійними лампами люди користуються вже тисячі років, адже це просто й ефективно. Достатньо об'єднати гніт з рослинного волокна й трішки олії (тверда, рідка, сало, жир) в нескляній банці.

  • Нове життя свічок

Свічки можна відновлювати й використовувати заново: розтопіть у формі віск, який залишився, вставте в нього гніт і зачекайте доки свічка застигне.

  • Гасовий ліхтар

Класичні гасові лампи можуть працювати в приміщенні, а їхнім паливом слугують гас, замінник гасу, стандарта лампова олія, парафінова олія та олія цитронели.

  • Люмінесцентні палички

Деякі з таких паличок можуть давати тьмяне освітлення протягом усієї ночі, а люмінісцентні лампи високої інтенсивності дають світло на годину.

  • Ліхтарик з туалетного паперу

Увага! Таке джерело світла дозволено використовувати лише на вулиці з дотриманням правил поводження з вогнем!

Потрібно обмотати велику кількість туалетного паперу навколо свіжозрізаної палиці, а потім змочити її верхівку в будь-якій рідкій олії. Залишається запалити цей імпровізований "факел", і він даватиме яскраве світло 15-20 хвилин.

Раніше "Апостроф" повідомляв, на чому розігріти чи приготувати їжу, коли немає світла.