RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Можна на свічках і не тільки: на чому розігріти чи приготувати їжу, коли немає світла

Через російські удари по енергетичній системі України, в країні виникли перебої з електропостачанням, введено графіки погодинних відключень світла. Приготування гарячої їжі в цих умовах вимагає особливого підходу – потрібно вибирати відповідні страви та користуватися альтернативними варіантами приготування.

"Апостроф" розповідає, як приготувати їжу, коли немає світла, а в будинку тільки електрична плита.

Пальник

За допомогою будь-якого газового пальника можна приготувати їжу на 1-3 особи. Необхідно лише запастись газом у балонах. Якщо потрібно готувати великі обсяги їжі, варто віддати перевагу мультипальникам або рідкопаливним девайсам.

Свічки

Встановивши над кількома свічками решітку, можна створити своєрідну "варильну поверхню". На ній можна закип'ятити воду, посмажити яєчню і навіть зварити макарони чи простий суп.

Набір для фондю

За допомогою набору фондю можна закип'ятити воду для кави або чаю, а також розігріти суп. Для цього краще підійдуть ті з них, у яких для нагрівання використовується паливна паста або метиловий спирт.

Читати також: Що і як готувати без газу та світла: поради та лайфхаки

Багаття

Цей варіант підходить жителям приватних будинків, а також тим, хто мешкає неподалік від зон відпочинку, де дозволено розводити багаття. У дворі приватного будинку можна встановити мангал із решіткою та готувати на ньому їжу.

Вугільний гриль

Більш спрощений різновид попереднього варіанту - вугільний гриль. Його можна встановити у дворі і без проблем готувати на ньому будь-що - від яєчні до супу, каш і м'яса.

Раніше "Апостроф" розповідав, як освітлити кімнату і зробити чай без газу та електрики.