RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Чи можуть в Україні скасувати аварійні відключення світла: відповідь "Укренерго"

В Україні продовжуватимуть діяти планові й аварійні відключення електроенергії, оскільки зараз неможливо повністю відновити пошкоджені внаслідок російських обстрілів електромережі.

Про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький в етері телемарафону "Єдині новини".

З 14 листопада до 21 листопада Укренерго проводитиме відключення електроенергії за графіками. Наразі не можна говорити про повне відновлення електромереж і скасування обмежень.

Читайте також: У Києві можуть збільшити час вимкнення світла: у ДТЕК назвали умову

"Обстріли, на жаль, продовжуються... Ситуація залишається складною. Ми, як і раніше, працюємо в постійному режимі та ліквідуємо наслідки", – сказав Кудрицький.

Графіки віялових відключень електроенергії застосовуються в семи областях України та Києві, якщо поточна ситуація дозволятиме не вводити аварійні.

"Київський та Харківський енерговузли були великими споживачами, туди перекидалася електроенергії з місць генерації. Але тепер майже 900 ракет і дронів з 10 жовтня було випущено по об'єктах електроенергетики... Говорити про повну ліквідацію наслідків зараз не доводиться. Я б орієнтував, що графіки планових відключень певний час із нами залишаться", - додав глава правління.

Як відомо, споживання електроенергії обмежують у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях.

Раніше "Апостроф" повідомляв про шість способів освітити кімнату без електрики.