RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Великі міста України залишилися без світла: що відомо

15 листопада низка великих міст та областей країни залишилися без електропостачання через масовані ракетні удари Росії. Серед них Рівненщина, Тернопільщина, Львівщина, Харківщина, Житомирщина та Волинь.

Влада прокоментувала наслідки ударів по об‘єктах енергетичної інфраструктури, повідомляє "Апостроф".

Читайте також: По Україні почалися аварійні відключення світла після обстрілу

Як зазначили в ОВА Рівненської області, через обстріли об‘єктів енергетики частина області та місто Рівне - без світла. У звязку з цим терміново зібрано нараду за участі керівництва Рівнеобленерго для роботи над подоланням наслідків атаки.

"Закликаю кожного максимально обмежити використання електроенергії. Це допоможе стабілізувати мережу, аби світло з‘явилося в усіх населених пунктах області", - зазначили в ОВА.

Близько 90% Тернопільської області залишається без електроживлення через обстріли. Там теж запроваджено аварійні відключення світла.

"Підготуйте павербанки та інші джерела живлення. Також можуть виникнути проблеми зі зв‘язком", - наголосили у Тернопільській ОДА.

Серйозно постраждала від ракетної атаки Львівщина. Зокрема, Львів, частина Яворівського, Золочівського та Червоноградського районів знеструмлено. Масштаби ситуації фахівці зможуть оцінити після закінчення повітряної тривоги.

Мобільні оператори змушені обмежити роботу деяких сервісів, щоб заощадити електрику та забезпечити можливість здійснювати хоча б дзвінки.

"Збережіть собі найважливіші номери, на які можна зателефонувати зі стаціонарних телефонів у разі тимчасового зникнення мобільного зв'язку... Не боїмося. Підтримуємо ЗСУ. Вистоїмо. А окупант погрузне в темряві навіки", - зауважив глава Львівської ОВА Максим Козицький.

Також зазнав обстрілів Харків, по ньому окупанти завдали два ракетних удари типу С300, по Чугуївському району - чотири.

Наразі там енергетики встановлюють масштаби пошкоджень та працюють над відновленням мереж. На посилений режим перейшли аварійні служби, адже є випадки зупинки ліфтів з людьми.

"У населених пунктах області енергопостачання фактично відсутнє. Відповідно, є перебої з водо- та теплопостачанням. Складно робити прогнози, але найбільш імовірно, що людям доведеться залишатися без світла, як мінімум, до ранку. Але працюємо, щоб якнайшвидше подати електрику", - повідомив глава ОВА Олег Синєгубов.

Росія також завдала два ракетних удари по об'єктах енергетичної інфраструктури Житомирської області. Житомир знеструмлено повністю.

"Ворог наніс два ракетних удари по Житомиру, по енергетичній інфраструктурі. Наші енергетики роблять все можливе, працює ДСНС, трохи пізніше дам більше новин. Поки що місто залишається без електричної енергії повністю", - розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

Зазнала обстрілів і Волинь: окремі райони Луцька, а також навколишні села - теж без електроенергії.

"ПрАТ "Волиньобленерго" розбирається в ситуації. Як тільки будуть відомі деталі та час відновлення електропостачання - одразу повідомимо", - зазначив міський голова Луцька Ігор Поліщук.

Нагадаємо, що Росія після тимчасового затишшя відновила ракетні удари по Україні, запустивши 100 ракет. Як повідомив мер Києва, у столиці щонайменше половина клієнтів залишається без електропостачання.