RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Важкі бої на Донбасі та ситуація на півдні: оновлені карти бойових дій

Збройні Сили України продовжують контрнаступати в Луганській області на лінії Сватове-Кремінна та тримати оборони на Донеччині. Водночас російські окупанти намагаються штурмувати Бахмут та Авдіївку.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Бойовоі дії на Луганщині

13 листопада ЗСУ відвоювали село Макіївка, наступаючи на лінії Сватове-Кремінна. Також тривають бої в напрямку Новоселівського, Володимирівки та Стельмахівки у напрямку траси Р66.

Читайте також: ЗСУ звільнили понад 50% територій, захоплених Росією з 24 лютого: карта

Українські військові вібили атаки ворога поблизу Торського й Білогорівки. Крім того, окупаційне військо зробило марні спроби відновити позиції на північному сході Харківської області.

Бойові дії на Донеччині

Окупаційно-терористичне військо спрямовує всі сили для наступу на Бахмут. Водночас українські захисники відбили російські наземні атаки поблизу Бахмута, Білогорівки, Спірного, Торецька і Курдюмівки.

Також ворог активізував наступ у районі м. Авдіївка-Донецьк, однак ЗСУ відбили атаки в районах Красногорівки, Первомайського та Водяного на північно-західній околиці Донецька, а також Мар’їнки та Новомихайлівки.

За інформацією українського уряду, 14 листопада російське окупаційно-терористичне військо скинуло заборонену хімічну зброю на українські опорні пункти - аерозольні гранати К-51.

На геолокаційних кадрах станом на 12 листопада видно, що росіяни просунулися на північно-західну околицю Опитного.

Бойові дії на півдні країни

Російські загарбники створили оборонні рубежі вздовж лівого берега Дніпра, на схід від Берислава в районі Горностаївки, Любимівки та Петропавлівки.

ЗСУ продовжують проводити стабілізаційні заходи на правобережжі Херсонщини.

Окупаційно-терористичне військо регулярно наносить артилерійські, авіаційні та ракетні удари по Запорізькій, Миколаївській, Дніпропетровській областях та правобережжю Херсонської області.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський вперше відвідав Херсон після деокупації. У місті відбулося офіційне підняття державного прапора.