RU  UA

"М'яса" побільшало: військовий розповів про ситуацію під Бахмутом

Ситуація в Бахмуті залишається досить складною – окрім того, що росіяни рівняють місто з землею, вони підтягнули сюди ще більше "гарматного м'яса", аби попри все виконати вказівки керівництва.

Про це в ефірі Апостроф ТВ розповів молодший лейтенант батальйону "Свобода" Євгеній Оропай Національної гвардії України.

"Їх вже під батогом гонять на наші позиції, тому що вони вже йдуть в отказну – за останній час ми по перехопленням чули, що їхні командири кричать: "Хоч прив’язуй їх до себе, але сиди з ними в окопі, щоб вони нікуди не втекли"", - розповів військовий.

Читайте також: Бахмут перетворюється на Сєвєродонецьк: боєць ЗСУ розповів про складну ситуацію в прифронтовому місті

За його словами, ситуація на фронті наразі є вкрай важкою, оскільки окупантів справді багато. Зрозуміло, що вперед пропускають новомобілізованих "чмобіків", аби, перед тим, як загинути, вони встигли викопати перед українськими позиціями окопи, щоб туди у свою чергу застрибнули більш-менш підготовані воїни.

У той же час, лейтенант підкреслив, що наразі на цей напрямок підтягнули більш досвідчених бійців, які розуміються на військовій справі: вони ходять двійками-трійками та взаємодіють між собою.

"Тобто це не те "м’ясо", яке тут воювало останній місяць-півтора. Я не знаю, звідки вони взялися. Я не можу сказати на 100%, але мені здається, що це люди, яких все ж таки перекинули з Херсону", - розповів він.

Боєць наголосив, що ворожі війська постійно обстрілюють Бахмут артилерією, мінометами, "сапогами" (протитанковими гранатометами - Апостроф), авіацією.

"Хлопці на позиції, яка в нас була, за день могли відбити сім чи вісім штурмів. Хлопці втомлені, не висипаються, і така ситуація по всьому східному фронту", - розповів він.

Євгеній Оропай також розповів про клімат у місті та підготовку російських окупантів до холодів. За його словами, українські бійці почали готуватися до зими ще влітку – потурбувалися про теплий одяг, термобілизну, буржуйки, відповідне взуття. Окопи та бліндажі також робляться таким чином, аби взимку можна було зігрітися.

"Орки не готові. Я дивлюсь на них, як вони зараз одягнені – тут висока вологість, і тому постійно грунт мокрий, все в багнюці. І орки до цього взагалі не готові. У них немає теплих бушлатів, теплого взуття", - пояснив військовий.

Окрім цього він розповів, що багато рашистів здається у полон саме у цьому напрямку через небажання виконувати накази свого керівництва – за словами одного із полонених за відмову іти в атаку, трьох людей просто розстріляли перед строєм свої ж.

Раніше ми писали, чому, за словами експерта, в окупантів не вийде взяти Бахмут.