RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Велика європейська країна змінила розмір виплат біженцям із України

У Нідерландах змінять суми виплат для українських біженців і сімей, які їх приймають.

Про це повідомили у фундації "Українці в Нідерландах".

Зараз українські біженці (дорослі й діти) отримують 260 євро на особу на місяць, з яких 205 євро повинно витрачатися на їжу, а 55 євро на одяг та інші особисті речі. У зв'язку з цим українці, які живуть у центрі біженців, отримують від муніципалітету лише 55 євро, оскільки там їх забезпечують триразовим харчуванням.

Читайте також: Водійські права в Європі: які зараз вимоги до українців

Водночас українці отримують додаткову компенсацію на сплату витрат за проживання у місцевої родини: 215 євро для дорослих, 55 євро для дітей. Варто зауважити, що ці гроші отримують саме українці, які можуть самостійно домовитися з сім'єю про таке відшкодування їм.

У зв'язку з внесеними урядом Нідерландів змінами з 1 грудня розмір виплат на одяг й особисті речі збільшується до 56,12 євро на людину. Разом з цим зміни, заплановані на 1 лютого, більш суттєві:

  • якщо дорослий член родини отримує дохід від роботи чи пільг, то виплату грошової допомоги можуть припинити для всієї сім'ї;
  • на відшкодування витрат родині, яка приймає біженців, виділятимуть 93 євро і за дорослих, і за дітей, тобто якщо зараз за біженців у складі матері і двох дітей дають 325 євро, то з 1 лютого така виплата буде 279 євро;
  • вводиться шкала щодо грошових виплат на харчування в залежності від розміру сім'ї: чим більша родина, тим менша щомісячна допомога на харчування на одну людину.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українським біженцям у Бельгії платять по 750 євро.