RU  UA

Чому винних у трагедії MH17 не покарано безпосередньо: експерт озвучив відповідь

Вирок суд у Гаазі у справі авіакатастрофи літака рейсу МН-17, що тривала вісім років, забезпечує лише мінімальну справедливість.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів військовий експерт Олег Жданов, коментуючи судове рішення.

Читайте також: Загибель MH17 над Донбасом: вісім років кремлівської брехні та маніпуляцій

За його словами, Росію напряму не було визнано винуватцем трагедії, також не засуджено людей, які віддавали наказ на рух установки Бук. А також самого президента Росії Володимира Путіна, який єдиний міг дати наказ на перетин державного кордону та ведення вогню по цілях.

"По суті справу не розглянуто. Не покарані замовники. Наслідків не буде ніяких. Необхідно визнати винною Росію", - наголосив експерт.

Що стосується заочно засудженого Ігоря Гіркіна, то з’явиться ще один ризик його життю.

"Його зникнення пов’язане з тим, що він багато наговорив, уособлюючи собою генеральську фронду. Проте після з’яви і зміцніння тріумвірату Кадиров-Пригожин-Суровікін його вирішили поки що сховати", - додав Олег Жданов.

Нагадаємо, 17 листопада, суд у Гаазі поставив крапку у справі, яка тривала довгих вісім років. Там заочно визнали Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубинського та Леоніда Харченка винними у знищенні "Боїнгу" MH17 над Донбасом у 2014 році та вбивстві 298 осіб.