RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Захмарні ціни, люди чекають на українське: що з продуктами у Херсоні, фоторепортаж

Декілька днів тому, 11 листопада, Збройні сили України звільнили Херсон, який перебував під окупацією з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Місто поступово повертається до нормального життя.

У звільненому місті побував кореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков, він пройшовся магазинами та підготував фоторепортаж про асортимент та ціни.

На даний момент 90% товару на прилавках міста – російські. Деякі магазини скаржаться, що все ще немає постачання. Одна з продавщиць розповіла, що вже втомилася їсти "російську гидоту" і "наші продукти набагато смачніші".

Читайте також: У Херсоні п'ятий день святкують звільнення міста: фоторепортаж

Ціни - захмарні, але ось яйця дешевші, ніж у Києві. Наприклад, 70-грамова плитка пористого шоколаду – 77 гривень, батончик "Снікерс" – 49 гривень, ціна цукерок доходить до 310 гривень за кілограм, а вафель – до 254 гривень. За пляшку об'ємом 0,5 л мінеральної води "Боржомі" просять 125 гривень.

Є на полицях ковбаси та сир, але асортимент дуже маленький, а ціни – величезні. Любителям риби в херсонських магазинах пропонують лише кільку в томаті.

На полицях магазинів у достатній кількості є крупи та бакалія, а також основні овочі картопля, капуста, цибуля, буряк. Також в асортименті алкогольні напої та цигарки. Є й снеки – сухарики, насіння.

Раніше "Апостроф" публікував відео зустрічі бійця ЗСУ зі своєю бабусею у звільненому Херсоні, на яке неможливо дивитися без сліз.