RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Де в Україні найчастіше вручають повістки: відповідь військкома

Через повномасштабну війну РФ військовий стан і мобілізацію в Україні довелося продовжити, а значить продовжиться і вручення повісток. Найчастіше їх отримують чоловіки від 18 до 60 років у місцях великого скупчення людей.

Про те, де саме можна отримати повістку, розповів в інтерв'ю ТСН.ua начальник Львівського обласного центру комплектування полковник Олександр Тищенко.

Читайте також: Повістки роздаватимуть на вулицях: названі найпопулярніші місця

Він розповів, що мобілізаційні заходи проводили уповноважені групи від центрів комплектування. Для максимального охоплення вони вибирали місця великого скупчення людей. Йдеться про вокзали, торгові центри, площі, великі вулиці тощо.

"Ці заходи планувалися якраз для того, щоб виявити чоловіків, які не стали на військовий облік. Якби наші громадяни не порушували закони, потреб у таких заходах не було. Але, на жаль, таким чином деякі особи намагаються ховатися від виконання своєї конституційної. обов'язки", - прояснив ситуацію він.

Крім того, Тищенко розповів, що такі заходів доводиться проводити заради захисту нашої держави. Якщо буде потрібно, повістки продовжуватимуть роздавати у всіх місцях, де це не забороняється законом України.

"Насамперед, ми впорядковуємо наш облік. Нам не потрібно вже всіх до армії, нам потрібні деякі фахівці. Тому, якщо не буде іншого законодавчого інструменту для впорядкування обліку, нам доведеться й надалі проводити заходи оповіщення та уточнення даних у людних місцях. Ну і додам, що мобілізаційні заходи, зокрема, оповіщення військовозобов'язаних, будуть проводитись за потреби і під час військового стану", - розповів полковник.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, які бувають види повісток і в чому їх відмінності.