RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Чи потрібно українцям виїжджати із країни на зиму: у ДТЕК відповіли

Керівництво ДТЕК не закликало українців евакуюватися з України на зимовий період через важку ситуацію в енергосистемі.

Про це повідомляє прес-служба холдингу.

Зокрема, ДТЕК вирішив прокоментувати нещодавнє інтерв’ю генерального директора компанії Максима Тімченка службі ВВС, в якому журналісти зазначили, що енергохолдинг нібито закликає українців евакуюватися з країни на час зимового періоду.

Читайте також: Енергосистема може не витримати ракетних ударів РФ: у ДТЕК назвали найгірший сценарій

Як йдеться у прес-релізі, Тімченко під час спілкування заявив наступне: "У нас немає надзвичайної ситуації, за якої потрібно виїжджати". Більш того, за словами гендиректора, ДТЕК разом с Міністерством енергетики та іншими енергетичними компаніями роблять все можливе задля того, щоб стабілізувати ситуацію в енергосистемі країни.

Скандальне інтерв’ю також прокоментували у прес-службі Міненерго. За даними міністерства, ситуація з енергопостачанням складна, але контрольована, тому громадянам не треба реагувати на панічні заявки, які ширяться мережею.

"Запроваджені аварійні та погодинні графіки відключення електроенергії дають можливість стабілізовувати енергосистему, проводити ремонтні та відновлювальні роботи. Міненергетики звертається до українців з єдиним закликом: допоможіть енергетикам, зменшити навантаження на мережу. Маємо досягнути показника добровільного скорочення споживання кожною родиною на рівні 25%", - йдеться у повідомленні.

Профільне міністерство також закликало громадян зберігати спокій та довіряти енергетикам.

Раніше ми розповідали, що в Україні можливі довгі відключення світла.