RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Окупанти "вгризаються в землю" на сході та півдні: оновлені карти боїв в Україні

Станом на 19 листопада окупанти продовжують зміцнювати тили в Луганській області, де ЗСУ продовжує контрнаступ, тримаючи Бахмут. Також російські війська будують оборонні рубежі в тимчасово захоплених територіях Запорізької області та Криму.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW), публікуючи відповідні карти боїв, а також про це свідчить онлайн-карта від Deep State.

Читайте також: Окупанти зазнали великих втрат у Горлівці та на півдні країни: зведення Генштабу ЗСУ

Контрнаступ на заході Луганської області

Ті окупанти, що відступили з Херсонщини, перейшли під Новоайдар Луганщини. Вони спробували повернутися на втрачені позиції під час контрнаступу ЗСУ на лінії Сватове-Кремінна 18 листопада. Атаки ворога на Новоселівське та Стельмахівк було відбито. Наразі українські воїни намагаються наступати на південний схід від Кремінної в напрямку Лисичанська та Попасної.

Фото: understandingwar.org

Донбас

Минулої доби рашисти продовжували наземні наступи поблизу Бахмута та Авдіївки та на заході Донеччини, але ЗСУ відбили наземні штурми на північний схід від Бахмута поблизу Спірного та Білогорівки та на південь від Бахмуту поблизу Опитного.

Також за даними Генштаба ЗСУ, відбито наземні атаки ворога на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Водяного та на південний захід від міста Донецька в районі Новомихайлівки.

Фото: understandingwar.org

Херсонщина

Окупанти продовжують оборонятися на лівому березі Дніпра Херсонщини. ОК "Південь" звітує, що російські бойовики продовжують облаштовувати оборонні рубежі та поповнювати свої сили на сході області. Водночас рашисти продовжують відступ від східного берега Дніпра, примусово "евакуюють" мирних жителів з Новокиївки та вивозять медичне обладнання з Нової Каховки до Криму. Також окупанти обстрілюють райони правого берега Дніпра, включно з містом Херсон, Чорнобаївка, Антонівка та Берислав.

У свою чергу, ЗСУ завдає ударів по російських військових засобах і районах зосередження на південь від Дніпра. За даними Генштабу, у попередні дні українські бійці ліквідували понад 50 російських військових у Скадовську та знищили склад боєприпасів у Чаплинці. Водночас удари ЗСУ знищили військові засоби ворога вздовж східного берега річки, зокрема в Новій Каховці, Голій Пристані та Олешках.

Фото: understandingwar.org

Також ситуацію на фронті станом на 18 листопада можна відслідкувати на онлайн-карті від Deep State.

Так, на Сватівському напрямку - в районі Новоселівського та Площанки точаться бої, як і на Бахмутському відтинку. На Авдіївському напрямку ЗСУ стримують окупантів в Опитному.

Нагадаємо, станом на суботу, 19 листопада, ЗСУ знищили за добу 420 військових російської армії. Таким чином, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ліквідовано 83 880 окупантів.