RU  UA

Окупанти морально виснажені: що зараз відбувається під Бахмутом

Збройні Сили України продовжують тримати оборону на Донеччині, водночас російські окупанти намагаються штурмувати Бахмут, маючи великі втрати та зламаний бойовий дух.

Про це в етері Апостроф TV розповів речник Східного угрупування військ Сергій Череватий.

Читайте також: Переговори з Путіним не завершать війну

"Бахмут поряд з Авдіївським напрямком - це епіцентр атаки ворога, який намагається прорвати нашу оборону і піти далі, щоб завоювати наш український Донбас. Для цього він використовує багато живої сили. На цьому напрямку сконцентровано близько 29 000 особового складу, включаючи приватні військові компанії, механізовані підрозділи, танкові та артилерійські. Щодня ворог криє наші позиції ствольною артилерією, РСЗВ, авіацією. Проте, окупанти наражаються на неймовірну волю, стійкість, мужність наших військовослужбовців. Вони, безперечно, війдуть в новітню історію України як титани, які вистояли, перемелюючи ворога в неймовірних кількостях", - поділився речник.

Сергій Череватий наголосив, що кожного дня на бахмутському напрямку ворог втрачає вбитими та пораненими фактично роту військовослужбовців з різних підрозділів.

"Ворог намагається досягнути мети екстенсивними радянськими методами. На противагу ворогу, наші артилеристи намагаються віртуозно грати, використовуючи в тому числі західну техніку та боєприпаси, бити точково по їх штабах, складах, скупченню техніки та вражати цілі з більшою ймовірністю. Ворог гатить по площині, нажаль, в них ще достатньо артилерії. Їх математично більше, але за рахунок навченості та наявності нових зразків західної техніки, ми намагаємося тримати паритет", - розповів речник.

Сергій Череватий підкреслив, що окупанти морально виснажені.

"Щодня росіян гонять в атаку під шалений вогонь їх ворога, і вони за цей час зрозуміли, що цей ворог запекло б'ється і не збирається відходити. І російські командири, які відносяться, м'яко кажучи, не дуже тепло до своїх підлеглих. Тому у них нема того бойового духу, який мають підрозділи ЗСУ. У росіян немає ні відносин, ні зв'язку між службовцями, офіцерами, сержантами. Тому морально-психологічний стан у них низький. Погодні умови теж не сприяють. Вони, звичайно, і ЗСУ не сприяють, але ми знаємо, що за нами Батьківщина, наші рідні, держава та потужний волонтерський рух", - розповів речник.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у Донецьку, який тимчасово перебуває під окупацією Росії, – комунальний колапс.