RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Україна отримає від Британії та Канади партію допомоги: що входить до нового пакету

Великобританія, яка вважає Росію "країною-ізгоєм", надасть Україні 120 спеціальних зенітних гармат та антидронове спорядження.

Про це, як пише Укрінформ, заявив прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак після переговорів із президентом Володимиром Зеленським.

"Поки ви тиснете на російські війська на полі бою, ваші будинки, лікарні та об'єкти критичної інфраструктури знищуються з повітря. Щоб допомогти вам захистити себе, ми сьогодні надаємо нову протиповітряну допомогу, у тому числі 120 спеціальних зенітних гармат, а також антидронове спорядження", - заявив Сунак.

Читайте також: Підсумки засідання "Рамшайн-7": яке озброєння отримає Україна

Він також зазначив, що Британія розширює програми для українських військових і тепер навчатиме військових медиків та військових інженерів. Крім того, Сполучене Королівство надасть спеціальне зимове обладнання для ЗСУ, а також гуманітарну допомогу на 16 млн. фунтів.

Прем'єр підкреслив, що Лондон уже надав Києву військову допомогу більш ніж на 2,3 млрд фунтів, запевнивши, що Сполучене Королівство продовжить надавати військову допомогу й надалі, доки Україна не набуде миру та безпеки.

У свою чергу, як повідомляє Міністерство національної оборони Канади, близько 34 млн. дол. додаткової військової допомоги надасть і Оттава.

Пакет включатиме приблизно 5 млн дол. США на продовження надання критичних супутникових зображень ЗСУ, понад 18 млн. дол. на додаткові дрони з камерами високої роздільної здатності, до 10 млн. дол. США на надання додаткового зимового спорядження для підтримки ЗСУ, включаючи портативні обігрівачі, термоковдри та спальні мішки.

Камери та супутникові зображення критично важливі для спостереження, розвідки та збору розвідданих та доповнять 17,38 млн дол. США на супутникові зображення та 62 безпілотники для України, які Канада вже виділила раніше.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Канада виділила Києву понад 1 млрд. дол. на військову підтримку.

Раніше ми писали, що США передали Україні новий пакет допомоги на 275 млн доларів .