RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Новий прем'єр Британії назвав Росію "країною-ізгоєм": що він пообіцяв

Країнам, які залежать від російських енергоносіїв, необхідно поступово позбавлятися цього, виробляючи більше власного продовольства – прем'єр-міністр Британії запропонував план щодо зниження впливу "країни-ізгоя" на світову економіку.

Про це повідомляє The Telegraph.

Так, план Ріші Сунака складається із п'яти пунктів.

Перше, що потрібно зробити, це продовжувати допомагати тим країнам, хто зараз гостро цього потребує, особливо напередодні майбутньої зими. За словами прем'єра, Великобританія й надалі допомагатиме Україні в оплаті рахунків за електроенергію, а також вживатиме заходів щодо запобігання голоду у світі.

Читайте також: Хто може усунути "безальтернативного" Путіна - пояснення NYT

Другим пунктом прем'єр відзначив налагодження продуктивності якнайбільшого продовольства тих країн, які мають можливість це робити. Він звинуватив Росію у використанні продовольства як зброю та підтримав зусилля ООН щодо продовження зернової угоди.

Також Сунак наголосив на важливості позбавлення від енергозалежності таких країн, як Росія і запропонував забезпечити безпеку ланцюжків поставок, а також залишатися прихильними до просування вільних ринків та відкритої глобальної економіки.

Останнім пунктом прем'єр-міністр Британії назвав виявлення тих, хто використовує свої можливості для створення кредитних пасток для країн, що розвиваються (політика при якій країна-кредитор збільшує свій вплив за рахунок збільшення боргу країні-позичальнику), а також порадив зайнятися усуненням причин зростання інфляції.

Раніше ми писали, що в ООН розповіли про страшні наслідки війни в Україні для світу.