RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Україну накриє новий циклон: коли чекати на чергові снігопади та дощі

В Україні погіршуються погодні умови через проходження нашою територією нового циклону, який принесе з собою снігопади, дощі, ожеледицю.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

19 листопада вночі та зранку в більшості північних і центральних регіонах очікується сніг, мокрий сніг і налипання мокрого снігу. Також протягом доби в північно-східних областях спостерігатимуться значні опади зі снігом, які перейдуть в дощ, та ожеледиця.

Читайте також: Від 7 морозу до 20 тепла: у вихідні погода здивує українців

"Вдень на півдні країни пройдуть сильні зливи з грозами, потім з обіду й до вечора 19 листопада в Україні очікується коротке припинення опадів, бо вже в ніч на 20 листопада до нас знов надійде новий циклон так зі снігопадами та дощами", - додав народний синоптик Станіслав Щедрін.

Водночас у західних, північних, місцями Вінницькій та Черкаській областях синоптики Укргідрометцентру прогнозують приріст снігового покриву висотою 10-20 см.

"Вдень 19 листопада у східних та південно-східних областях пориви втру 15-20 м/с", - написали вони.

Унаслідок таких складних погодних умов в Україні, крім південних регіонів, оголошено перший рівень небезпечності, жовтий, зокрема на дорогах через ожеледицю. У багатьох областях заходу, центру, півночі й сходу країну очікуються порушення руху транспорту.

Раніше "Апостроф" показував фото й відео першого снігу в Україні, якими українці поділилися в соцмережах.