RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Що планують захопити окупанти: у ЗСУ дали прогноз

Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий припускає, що армія Росії першочергово планує захопити Луганщину та Донеччину, а потім може націлити на взяття всієї Запорізької області.

Про це він розповів в етері національного телемарафону "UAРазом".

Читайте також: Бої не припиняються: що зараз відбувається на Луганщині

За словами Череватого, після низки поразок загарбникам залишається здобувати "перемоги" тільки на тактичному рівні, а через те, що протягом всієї війни та до неї одним із російських наративів було "звільнення Донбасу", то вони хочуть вийти на кордони Луганської та Донецької області.

"Вийшовши на ці кордони, в їх планах можливо, далі вони б хотіли повністю захопити Запорізьку область, по по їхніх законах це ж нібито "територія РФ", - зазначив він.

Речник Східного угруповання українських військ заявив, що головним опонентом у цій суперечці є Збройні Сили України, які раніше зривали всі їхні плани, і далі робитимуть це, а також зроблять все для того, щоб в окупантів більше не було подібних намірів.

Крім того, він запевнив, що на даний момент на Луганщині російські війська зазнають поразок і більше обороняються, ніж самі йдуть в атаку.

Нагадаємо, станом на 20 листопада, російські військові на Бахмутському напрямку на Донеччині, маючи великі втрати та зламаний бойовий дух, намагаються активізувати свої резерви для штурму південних та східних околиць міста. Також продовжуються штурмові дії на Сватівському напрямі на Луганщині.