RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Річниця Революції Гідності: програма заходів у Києві та Львові

21 листопада в Україні відбудуться урочистості до Дня Гідності й Свободи з нагоди дев'ятої річниці від початку Революції Гідності, під час якої українці продемонстрували свій європейський вибір.

"Апостроф" дізнавався, які заходи заплановані в понеділок у Києві та Львові.

Київ

У програмі заходів до Дня Гідності й Свободи заплановані публічні дискусії, науковий форум, виставки, екскурсії та вшанування захисників України. Цьогорічна тема - "Революція Гідності – перший переможний бій великої війни", а гасло - "Вистояли на Майдані – переможемо у війні".

Читайте також: "Воїни світла" українською: гурт "Ляпис Трубецкой" презентував нову версію культової пісні

21 листопада о 10:00 відбудеться урочисте покладання квітів, Дзвін Гідності й міжконфесійний молебінь в Екуменічному храмі Архістратига Михаїла та українських новомучеників УГКЦ (Київ, алея Героїв Небесної Сотні).

О 12:00 відкриється виставка "Війна за ідентичність. Сили опірності культури" за вулицею Лаврська, 1. О 13:00 і 18:00 будуть кураторські екскурсії виставкою. О другій дня запланована панельна дискусія "Три мирні революції: формуючи обороноздатність у війні" на тій же локації.

Покладання квітів і запалення лампадок відбудеться о 17:00 на алеї Героїв Небесної Сотні, о 17:30 біля Меморіалу киянам, що загинули за цілісність та незалежність України, а о 18:00 біля Стіни Пам'яті на Михайлівській площі.

Львів

Програма заходів розпочинається о 15:30 зі Вшанування Героїв Небесної Сотні з нагоди Дня Гідності та Свободи на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища на вулиці Мечникова, 33.

О 16:30 біля пам'ятника Тарасу Шевченку на проспекті перемоги проводитиметься акція "Ремінесценції Майдану" - мистецький перформанс, під час якого присутні зможуть відчути дух, що панував 9 років на початку Майдану й Революції Гідності.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як зірки привітали українців з Днем української мови й писемності.