RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Як зберегти тепло в будинку при відключенні світла: поради електрика

Масовані ракетні обстріли критичної інфраструктури України з боку країни-терористки Росії спричинили появу відключень електроенергії, унаслідок чого в багатьох українців зникає й опалення.

Про те, як зберегти тепло вдома, розповів електрик компанії Fantastic Services Девід Мілошев для Daily Express.

Одна з головних порад - тримати штори відкритими, коли у вікно світить сонце, а в темний час доби щільно закривати їх.

Читайте також: Що робити, якщо зникло опалення у будинку: інфографіка

"Дозволяючи сонячним променям проникати у ваш будинок, ви отримуєте безкоштовне сонячне тепло. А коли ви їх закриваєте ввечері, це допомагає створити гарний ізолюючий шар і дозволяє зберегти те тепло, яке ви зібрали протягом дня", – пояснив електрик.

Також важливо виявити й усунути протяги вдома, зокрема у вікнах чи у дверях. Не завадить закрити й будь-які інші отвори: вентиляція, замкові щілини й навіть розетки. Щодо ізоляції вікон і даху, то в цьому допоможе пухирчаста плівка, скотч тощо.

Крім того, почуватися в теплі допоможе нормальна вологість повітря. Через опалення у приміщеннях часто повітря стає занадто сухим.

"Ми відчуваємо себе холодніше в сухому повітрі, а додавання невеликої кількості вологи фактично дозволить вашому внутрішньому повітрю довше зберігати тепло. Деякі прості способи підвищити вологість включають рясний полив кімнатних рослин, перенесення білизни для сушіння в приміщенні та розміщення дрібних контейнерів з водою на нагрівальних елементах, таких як радіатори", – порадив Мілошев.

І звичайно ж, варто не забути про текстиль в оселі, який затримуватиме тепло. Килими, пледи, ковдри - це дозволить якнайдовше утримувати температуру в приміщенні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як покращити тепловіддачу батарей.