RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Жителі Херсонщини можуть евакуюватись на зиму: що нададуть і як записатися

В уряді закликали жителів деокупованих територій Херсонщини евакуюватися на зимовий період до більш безпечних регіонів країни. Передусім, йдеться найбільш вразливих категорій громадян.

Про це повідомила глава Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Читайте також: Волонтери "Української команди" привезли херсонцям 30 000 кг продуктів та медикаментів

За її словами, щодо такої доцільності варто подумати жінкам з дітьми, літнім, хворим і маломобільним людям. Особливо, зважаючи на складну безпекову ситуацію в місті та проблеми з інфраструктурою.

Верещук наголосила, що безкоштовно евакуюватися на період зими можна у безпечні міста: Кривий Ріг, Миколаїв, Одесу, з ймовірним подальшим переміщенням у Кіровоградську, Хмельницьку області та західні регіони країни.

"Буде забезпечено безплатне проживання у прихистках, гуманітарна допомога, харчування, медична підтримка. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій", - зауважила очільниця відомства.

Всі, хто має бажання евакуюватися, можуть повідомити кількома способами:

  • записатися особисто в "Пункті незламності" на центральній площі Свободи в місті Херсон;
  • зателефонувати на гарячу лінію Херсонської обласної військвої адміністрації за номерами: (066) 637-49-85 або ж написати у месенджери Viber, Telegram, Signal, WhatsApp на номер: (098) 176-16-98;
  • повідомити в чат-бот волонтерської організації Helping to leave: https://t.me/helpingtoleave_bot;
  • на цілодобову гарячу лінію Міністерства реінтеграції: 15-48. Або скористатися чат-ботом Міністерства - https://t.me/Minre_1548_Help_Bot.

Нагадаємо, що мешканцям деокупованих територій Херсонщини видають гуманітарну допомогу. До ініціативи долучилися UNHCR, UNICEF, IOM, WFP, Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Товариство Червоного Хреста України та багато інших.