RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як прибрати неприємний запах у холодильнику: легкі лайфхаки

Подекуди з неприємним запахом у холодильнику стикаються багато господинь, а з введенням тимчасового відключення світла через обстріл критичної інфраструктури України російськими окупантами, ця проблема стає актуальною, як ніколи.

Про популярны лайфхаки, як врятуватисяя від неприємного запаху з холодильника розповідає "Апостроф".

Сода

Розчин з води та соди здатний не тільки добре очистити холодильник, під час його повної розморозки, а й допомогти позбутися неприємного запаху. Крім того, сода на губці відмінно виконує роль поглинача запахів, тому при сильному забрудненні можна залишити її на одній із полиць.

Читайте також: Як погладити одяг без електрики: важливі поради

Активоване вугілля

Активоване вугілля також виступає чудовим поглиначем запахів. Для того, щоб його використати, необхідно дістати десять таблеток і потовкти їх у порошок, після чого насипати в неглибоку миску і помістити в холодильну камеру. Для того, щоб увібрати дуже сильний запах, рекомендується близько трьох днів не відкривати холодильник.

Вівсянка

Вівсяні пластівці теж здатні очищати повітря всередині холодильника - кращого ефекту можна досягти, якщо насипати їх в алюмінієву миску і поставити на одну з полиць.

Кава

Кавові зерна не тільки приберуть неприємні запахи з холодильника, але й зроблять аромат із нього приємним. Для цього необхідно подрібнити кілька кавових зерен та помістити їх у камері, попередньо насипавши у неглибоку миску. Чим більше буде площа поверхні з кавовим "ароматизатором", тим швидше він подіє.

Правильне миття

Іноді для усунення запаху достатньо розморозити та ретельно вимити холодильник, використовуючи розчин соди, оцту чи нашатирного спирту. Не варто забувати одягати гумові рукавички та маску.

Раніше ми писали, що потрібно робити, якщо людина застрягла у ліфті під час відключення електроенергії.