RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Українців "розводять" на гроші не лише шахраї: як не стати жертвою у Чорну п'ятницю

Багато магазинів непродовольчої групи товарів для залучення покупців напередодні "чорної п’ятниці" роблять потужну рекламу періоду знижок, хоча, на практиці, спочатку ціни навмисне завищуються, аби у "свято" продати товар нібито дешевше.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, яке застерігає споживачів від маніпуляцій.

Крім "переклеювання стікерів з ціною" продавці та маркетологи використовують рекламні хитрощі, пропонуючи купити товар за схемою 1+1=3, тобто три речі за ціною двох, але в ціну двох товарів вже, як правило, включена ціна третього.

Читайте: Як повернути чи обміняти в Україні товар, куплений у "чорну п'ятницю": інструкція

У цей період потрібно бути особливо уважними під час купівлі товарів через інтернет, бо шахраї полюють на покупців, які втрачають пильність від шалених знижок.

Якщо на дорогий товар чомусь стоїть дуже велика знижка, потрібно перевірити інформацію про продавця, переглянути його рейтинг та прочитати відгуки. Також краще обирати доставку кур'єром з оплатою готівкою, або в поштове відділення з післяплатою, навіть якщо це вийде трохи дорожче.

Фахівці Держпродспоживслужби радять споживачам не поспішати з купівлею, адже з "чорною п’ятницею" знижки та акції в країні не закінчуються. Якщо ж людина запланувала покупку, то починати моніторити ціни потрібно заздалегідь.

Нагадаємо, як інформував "Апостроф", в умовах відключення світла киянам повернуть частину вартості генераторів.