RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Британія відправила для ЗСУ ракети з підвищеною дальністю поразки: фото

Британія надасть Україні нові ракети з лазерним наведенням Brimstone 2 - вони мають удвічі більшу дистанцію ураження, ніж їхня попередня модифікація.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Ракети вартістю приблизно 175 тисяч фунтів стерлінгів за кожну можуть вражати цілі за лазерним наведенням, яке можуть забезпечувати наземні війська, літаки чи транспортери, або обрати ціль за власним визначенням із попередньо запрограмованого списку за допомогою радара", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна отримає від Британії та Канади партію допомоги: що входить до нового пакету

Система настільки удосконалена, що мало не самостійно може ідентифікувати ціль ураження - за допомогою новітніх технологій вона сканує поле бою і обирає найбільш перспективну ціль, відсіюючи при цьому громадський транспорт або менш важливу ворожу військову техніку. Розробники наголошують на важливості цієї функції і з точки зору можливих супутніх втрат серед цивільного населення.

Варто зазначити, перша версія ракет Brimstone надійшла на озброєння Королівських ВПС у 2005 році. У 2008-му її модернізували, додавши лазерне наведення. Друга версія, Brimstone 2 надійшла на озброєння британських ВПС у 2016 році. Вона має дальність ураження під час запуску з літака до 37 миль (близько 59 км). В Україні вона зможе використовуватися з пускових установок, обладнаних на наземній техніці. Ракета призначена, головним чином, для ураження наземних цілей, у тому числі транспортних засобів, що рухаються.

Раніше ми писали, що США передали Україні новий пакет допомоги на 275 млн доларів.