RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Star Craft під Бахмутом: боєць розповів про просування російських "зомбі"

Одна з найскладніших ділянок фронту зараз - це Бахмутський напрямок, на якому Збройні Сили України потужно стримують щоденні атаки російських окупантів. Ворог, попри значні втрати у живій силі, продовжує гнати підрозділи на смерть.

Про ситуацію під Бахмутом розповів український боєць Роман Чорномаз.

За його словами, окупаційне військо втрачає шалену кількість особового складу у спробах прорвати українську оборону Бахмута, однак кожного разу замінює вбитих окупантів на нове "гарматне м'ясо" й поновлює штурм.

Читайте також: "Генерал мороз" Росії не союзник: чого чекати від війни взимку

Боєць порівняв російських окупантів із зомбі, у яких немає інстинкту самозбереження, а також із геймерським терміном "зерг раш" з гри Star Craft, що означає навалу, збіговисько, досягнення мети кількістю засобів, а не якістю і логічним мисленням

"Як вже встигли побачити, на нашому відрізку є всякі: і чмоні, і вагнерівці, і навіть спецура з'являється місцями. Останні мають і тепляки, і орлани, заради них їх піднімають, та і воюють вони інакше. Вагнерівці ж були помічені, коли гнали чмонь у безглузді атаки, і під час більш складних маневрах окремими підрозділами", - написав Чорномаз.

Часом російські окупанти намагаються підходити до українських укрпіплень малими групами й закопуватися. Потім до них доєднуються інші окупанти й тягнуть із собою техніку.

"Збирається достатня кількість, і вйо дохнути у спробах відтіснити наші підрозділи. На війні як на війні. Десь їм вдається, а десь ні. ...Але втрати в них значно більші. Місцями доходить навіть до кумедного. Не маючи можливості наступу, вони намагаються прокопатись у сторону наших позицій. Ну, насправді, у цьому мало смішного, бо ціна всіх цих "маневрів" - життя", - розповів боєць.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти хочуть зрівняти Бахмут із землею, обстрілюючи його з усіх видів зброї й техніки.