RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Ворог сконцентрував сили на двох напрямках: зведення Генштабу

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на вечір 22 листопада. На двісті сімдесят другу добу протистояння України російські окупанти намагаються утримати захоплені території, зосереджуючи зусилля на стримуванні дій підрозділів ЗСУ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зазначається, що росіяни встановлюють інженерне обладнання лінії оборони, на деяких напрямках надалі ведуть наступальні дії, здійснюють повітряну розвідку. Задля комплектування та поповнення втрат особового складу переміщують військових та техніку у райони проведення бойових дій.

За добу Росія здійснила близько 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Збройних сил України та населених пунктах.

Авіація ЗСУ за добу завдала 2 удари по районах зосередження живої сили противника, озброєння та техніки.

Волинський та Поліський напрямки: без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не зафіксовано.

Сіверський напрямок: росіяни обстріляли з реактивних систем залпового вогню район н. п. Кустине Сумської області.

Слобожанський напрямок: у прикордонних районах Бєлгородської області Росія утримує угруповання військ для демонстраційних дій, звідки час від часу обстрілюють позиції ЗСУ, а також населені пункти Харківської області біля держкордону.

Куп’янський та Лиманський напрямки: росіяни тримають оборону і обстрілюють з танків, мінометів та ствольної артилерії райони н. п. Кислівка, Крохмальне, Берестове Харківської області, Макіївка та Білогорівка у Луганській області.

Бахмутський та Авдіївський напрямки: ворог веде наступальні дії. Обстріляв з танків та артилерії різних типів райони н. п. Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Зеленопілля, Авдіївка, Водяне, Первомайське та Невельське.

Новопавлівський та Запорізький напрямки: росіяни обстріляли позиції ЗСУ з танків та всього спектру артилерії. Постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема, Оріхів на Запоріжжі.

Криворізький та Херсонський напрямки: росіяни тримають позиційну оборону, удосконалюють фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення підрозділів на передовій, не припиняють артобстріли позицій ЗСУ і населених пунктів на правому березі Дніпра. Зі ствольної та реактивної артилерії обстріляли н. п. Мар’ївка Дніпропетровської області, Токарівка, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та сам Херсон.

"У місті Єнакієве, що на Донеччині, триває підготовка примусово мобілізованих з території тимчасово окупованого регіону до лав російських окупаційних військ. Як особливість відзначається розміщення так званих інструкторів в приміщенні місцевого політехнічного технікуму, де, одночасно, навчаються студенти. В тимчасово окуповане місто Дебальцеве на Донеччині, з метою нарощення угруповання військ, переміщено окремі підрозділи з території чеченської республіки та зі складу приватної військової компанії “вагнер”, - додають у Генштабі.

Нагадаємо, що Збройні Сили України за 272 дні повномасштабної війни ліквідували близько 85 тисяч російських окупантів - це рекордні втрати окупаційно-терористичного війська РФ у її сучасній історії.