RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як уберегтися від падінь та травм у ожеледицю: корисні поради

Через часті опади та перепади температур на українських дорогах з'являється ожеледиця, яка є причиною частих падінь та травмувань українців.

"Апостроф" зібрав корисні поради про те, яке взуття найкраще підійде для зими та деякі лайфхаки для того, щоб впевнено почуватися під час ожеледиці.

Найперше, потрібно вибрати зимове взуття. По-перше, воно має бути теплим та підходити вам за розміром. По-друге, взуття має бути стійким, краще на низькому ходу або широкому масивному підборі. Звертаючи увагу на підошву, краще обирати якісні матеріали. Важливо, щоб вона була м'якою та еластичною.

Що можна зробити, щоб підошва не ковзала на льоду:

  • Наклеїти на підошву звичайний лейкопластир, який продається в аптеках у рулонах. Завдяки йому підошва перестане ковзати, але краще тримати рулон під рукою, адже пластир може відклеїтися при намоканні.
  • Ефекти антиковзання можна домогтися наклеїв по всьому периметру підошви наждачний папір чи повсть. Цього має вистачити на декілька тижнів, якщо не буде відлиги.
  • За допомогою суперклею нанести візерунки на підошву, а зверху посипати піском. Дочекатися повного висихання та виходити на лід.

Та навіть за усіх цих порад, важливо залишатися уважними під час ожеледиці. Дивіться під ноги, ходіть дрібними кроками, ступаючи на всю підошву. Рук краще вийняти з кишень, щоб ви могли захиститися при падінні. Якщо падіння неминуче, фахівці радять не виставляти вперед руки, які неминуче приймуть на себе вагу всього тіла, що може призвести до переломів. Падаючи, краще спробувати згрупуватися, злегка нахилившись уперед, зігнувши руки в ліктях і ноги в колінах, притиснувши руки до тулуба. При цьому постаратися повернутися так, щоб упасти на бік. Це допоможе пом'якшити удар і знизить ризик переломів та інших ушкоджень.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Патрульна поліція України нагадала українським водіям про перехід на зимову гуму до настання холодів.